uşa de la intrare

sâmbătă, 4 aprilie 2009

STOMATOLOGUL SI MAMA LUI...

Ce este un stomatolog? Un tip la a cărui mamă se face referire din cinci în cinci secunde . Si nu aşa... "Croşeta-ţi-ar mă-ta ciorapi din lână, sau da-i-aş mă-tii acatist la vecernie! Mnu! Toată atenţia se proiectează direct pe gura distinsei mame, şi se folosesc cuvinte scurte, bi-silabice Şi eu, la rându-mi, i-am alocat mă-sii dentistului multă atenţie verbală, formulată în registrul mai sus amintit.
Mi-am luat inima printre dinţi şi m-am deplasat uniform accelerat către stomatologie ; era musai .
Ajung în sala de aşteptare....My God! Lume ca la Drăgaică! Am crezut în prima clipă că am nimerit la şedinţa de Consiliu Local. Nţ, eram unde trebuia. Dau civilizat "bună ziua" (mi se întâmplă asta cam de trei ori pe an) şi număr cu o grijă foarte aritmetică, gloata : 17 persoane. dau să mă caut în geantă de vreo lamă, ca sa-mi tai venele pe lung. Dar mă lămureşte un nene. Nu sunt toţi la acelaşi doctor. mai aşteaptă unii şi la doamna doctor de alături, care iese din cabinet, cu o botniţă la gură, şi fredonează pe nas: Să nu-mi iei niciodată dragostea...la laaaa. Ok, fac preselecţia şi gruparea pe cabinete. Sunt 12 la madam docor şi 5 la nenea doctorul meu. M-am scos - îmi zic - şi mă aşez confortabil pe scaunul de "plastec" , ca alea din tribună de la Unirea Urziceni. Şi aştept să iasă pacientul aflat deja în cabinet. Şi aştept... o oră şi 10 minute. Îmi crapă capul şi mi se face tensiunea 24 cu 24. Număr oi... le mai număr o dată, şi imi vine în sfârşit rândul. Se ia de treabă doctorul şi începe sa pilească şi să ascută ca Ilie de la Sculărie , la dinţii mei. Mă ţine o oră şi trei sferturi. Mai am dinţi de-un ceai cu paiul. Asistenta, baletând cu borcănelele pe lângă mine, de parcă făcea woo-doo, mi-a pătat pantalonaşii mei de duminică, luaţi cu mare chin de la House Of Art. Eram toată numa grăsime, ceva uleios, de parcă ţinusem tigaia în braţe. M-am prins că mi-a făcut asta intenţionat , aşa că data viitoare o să mă duc cu un prosop în geantă, să-l pun pe mine, că asta e în stare să mă ardă cu lumânarea. Şi mori de durere, şi bagă-ţi, şi scoate-ţi, şi pomeneşte-o pe mama doctorului, şi omoară la endorfine, şi eliberează hormoni ai furiei, şi lasă avans 4 milioane.....What a fuck!!! De ce dracu avem nevoie de dinţi? De ce de toţi? De ce nu se inventează blender oral? sau bucal? cu elice. Am plecat de la dentist în zig-zag. Voi reveni pentru fixarea molarilor. După care mă voi putea râde cu gura până la urechi, ca vedetele de la holiuud, sau ca mamuţa la banană, cum îmi place mie să spun. Până atunci, râd în colţul gurii, ca Armand Al Sandei, că-mi dă un aer misterios. Pentru cine nu mă ştie, aerul misterios se asociază cu mine cam ca azotatul de amoniu cu focul deschis...
Cred că eu şi Voicu vom ajunge pe saitul Ministerului Sănătăţii, ca vectori promo pentru diversele cabinete medicale care funcţionează în Buzău county. Voicule, o să facă pliante cu noi!