uşa de la intrare

sâmbătă, 2 iulie 2011

Băi, Alberte, nu te pricepi să fii mire!

Prima sâmbătă din iulie; iulie, adică luna lu' cuptor; un cuptor autentic - 17 grade, aşa că pe la prânz am aprins focul, să încălzesc casa. Nu ştiu de ce n-am făcut asta de alaltăieri, când m-am sculat pe la 2 noaptea , am desfăcut cutiile cu haine de iarnă, şi am scos de acolo fularul de angora, cu care mi-am înfăşurat capul. Ziceai că sunt de la azilul de bătrâni.
Aşa că azi, după ce am făcut cald ca la saună, am început să configurez un program subţire, de vară, ca şpriţul cu Borviz. Nu ştiţi ce-i ăla Borviz ? Pfuaaa, aţi ratat destule în viaţă, da' Borvizu e de departe, cea mai mare ratare! E o apă minerală ungurească, se găsea pe la Tuşnad, când eram eu mică. Izvorul nu'ş pe unde e, p-acolo şi el, dar apa care era îmbuteliată la sticlă de sticlă, era meserie! Nu era apă de la pompă, cu bule, aşa cum se vinde acum pe piaţă.
Am decis care e programul zilei: cafeaua băută cu cana înfiptă-n stâlpul porţii şi zgâindu-mă pe uliţă, apoi, la ora prânzului am parastas, obligatoriu. Toată vara o avem acoperită cu parastase, e must have-ul sezonului. După care, zic să-mi spăl părul şi să procedez la nişte cosmeticării. Şi să mă uit la nunta regală, că iar avem parte de una! De obicei sunt cam doua-trei, per generaţie.
Asta de azi, mai bine nu era! Zici c-a organizat-o piticul, cu stafful lui de dizaineriţe şi dezurbanişti!
Bă, frate, nu că m-aşteptam să-mi rupă gura, că ştim despre cine vorbim, dar totuşi, e o casă regală, e un principat acolo, au şi ăia o leac' de strânsură... un nume... Ceremonia a fost varză! Noroc că am eu un coniac bun, si am mai trecut cu vederea din detalii.
În primul rând, au desfăşurat represaliile în curte. Păi da, că e curtea palatului. Da' n-au şi ei o amărâtă de catedrală, cu nişte orgi, cu nişte nişe, cu ceva acolo... Doamne, Doamne, cum se mai vede că ăştia, mirii, sunt obişnuiţi mai mult cu stadioanele decât cu ceremoniile regale!
El, cu moaca recent aranjată cu botox p-în riduri, cu un mers care aduce mai mult cu al unui dandy debarcat dintr-o limuzină în faţa cazinoului, cu mimica şi căutătura unui fante. Ea, resemnată , clar!!!! Se vede treaba că n-au fost doar zvonuri cum că ea ar fi vrut să fugă înaintea nunţii.
Rochia ei a fost superbă, pentru că mai mai simplă de atât nu se putea, cred că avea cam 4-5 tăieturi de croială, cu totul. Sigur că nu se putea decât cu Armani şi cu Lagerfeld la ţinutele lor, probabil mai mult din considerente de escapade comune, mire-creatori.
Am constatat cu mare durere că au probleme cu coloana şi ăştia cu oase regale, ba, chiar şi cu varicele. Mirii au stat pe scaune, imediat ce au intrat în spaţiul pentru ceremonial. Şi ieri, la cununia civilă, tot în nişte fotolii s-au prăvălit. 'Ai de capul vostru, dacă eraţi ai Lisavetei a Angliei, rupea aia umbrela pe spinările vostre! La Buckingham a fost festivitate frate, nu Roland Garos!
Apropo de tenis, îmi crapă capul! S-a dus Nasty, cu premianta de la Târgşor, la nuntă! Îmbrăcată în negru, adică absolut nepotrivit, dar mult mai reuşită decât campioana inimilor noastre, Nadia, care s-a dus cu umerii goi, adică, mai bine zis, cu o juma' de trunchi, gol, deşi au primit nişte reguli stricte, scrise. Lasă-le dracului de reguli, că nici măcar Stephanie, sora mirelui, nu le-a respectat! Nu avea nici pălărie, nici coafură. Avea părul strâns exact ca atunci când ne băgăm la duş! Simplu e ceva, neglijent e altceva.
În rest, lumea de p-acolo, bine îmbrăcată, ca de obicei!
Mirele, ca o baracudă din aia de mănâncă doctoru' Şendroiu cu omletă, dimineaţa pe vas, nici nu s-a uitat la mireasă când a zis "da". Dacă vrea să vadă faţa ei când a zis asta, trebuie să se uite la tv în reluare, sau pe DVD. Tot Stephanie, care era ca o mamaie tristă, a strâmbat din nas când, imediat după jurăminte, o tipă din Africa de Sud a început să intoneze un cântec tradiţional de nuntă, african. Caroline a intrebat-o probabil, ce înseamnă asta, pentru că se pare, a fost o surpriză pentru toţi, inclusiv pentru mireasă, iar Stephanie a răspuns din strâmbături. Auzi, Ştefi, las-o jos, că măcăie !
În capelă, mireasa a plâns. Mirele a admonestat-o, desigur, din priviri. Un dobitoc!
Noroc că n-am pariat pe el! Şi nu pariez nici pe căsătoria lor! Monegaştii ăştia sunt total aiurea de cerinţele simbolurilor şi distincţiei regale! fac copii din flori, cu ospătari, liftieri...
A! Am uitat să zic care rochie mi-a plăcut macsim! A femeii care l-a însoţit pe Armani, probabil iubita lui. Aia a rupt audienţa! Foarte drăguţ îmbrăcată a fost şi Principesa Margareta, iar Radu Duda a fost chiar impecabil! Am înţeles că a fost la nuntă şi Paul, ăla de i se zice prinţ, probabil prinţul din benzi desenate.
Mamă, şi ce m-a enervat rău de tot? A trebuit să urmăresc totul la B1 tv, că era singura televizuină care transmitea pe tot ecranul, nonstop. Deci aveau ăia în studio, două invitate de te tăiai cu lama: una, Eveline Badea, aia cu sprâncenele tatutate în formă de arbaletă, cel mai demodat şi horror şi kitsch model de sprâncene, asorat la un machiaj de centură ocolitoare, şi pe Dana Săvuică, marea creatoare de mode diverse! Nu le mai tăcea gura! Evelina aia, e pe-ni-bi-lă!
Deci, nu mi-a plăcut nunta asta! Nu a semănat cu o nuntă princiară. Ceea ce a contat cu adevărat, în registrul audienţei şi al fastului, a fost ceremonia de intrare a invitaţilor. Cel mai ţeapăn călca un şeic, din lumea arabă, de parcă ar fi zis: Băăă , muceo şi fraierilor care sunteţi, io sunt jmecheru, bă! Vă cumpăr cu tot cu stâncile-astea pe care staţi!

Later edit: Ziaristii au scris sub pozele cu Ilie Nastase , că e însoţit de Amalia Năstase, soţia lui! Stai să vezi când or apărea corecturile pe saituri, din partea comentatorilor, ce-o să iasă!