uşa de la intrare

joi, 5 iulie 2012

Cine-a-nfipt cazmaua-n gura mortului?


Afurisită vară; iad curat! Dacă e să ne luăm după cercetătorii... ia ghiciţi, care? Nu, nu britanicii, ăia mai iau câte o pauză când Guvernul Britanic nu le mai dă fonduri pentru aberaţii, mai ales că o fi auzit şi Cameron de scandalul de la noi, cu Institutul Cultural Român şi o fi zis omul să nu se facă de râs, plus că e fiu de broker, se bagă, dacă e, în alte alea, cum ar fi dobânda Libor ; mărunţişuri, adică.
Deci, cercetătorii americani sunt vedetele momentului. Ei au zis să nu ne mai înghesuim la casa de bilete pentru Rai, că luăm ditamai ţeapa. Temperatura ambientală a Raiului este de 526 grade C.
Oamenii de ştiinţă ( Doamne Fereşte de atâta carte, la unii), au calculat cu abacul, cu termometrul, cu şublerul , folosindu-se atât de principile fizicii termodinamice, cât şi de informaţii din Biblie.
În iad se schimbă situaţia, prieteni! Nu-s decât vreo 6 grade.
Nu râdeţi, că aşa vă bateţi voi joc de oamenii învăţaţi! Nu e focul şi nu e para în iad, ci în rai!
Că cică sulful (sau pucioasa) trece din starea lichidă în starea gazoasă, la temperatura de 6 grade.
Pfuuuuu, ce tărăşenia dracului!
Măcar s-a liniştit sufletul lu' popa Sturzoiu (Dumnezeu să-l odihnească) , pentru că a trebuit să pună pe pirostrii în curtea bisericii, acu vreo 35 de ani, un cazan maaaare cu smoală, care folosea la constructia bisericii. Toată lumea care trecea pe lângă biserică îl bombănea, că nu trebuia să ardă smoala în curtea sfântului lăcaş, că e păcat, că e iad, iar el le zâmbea politicos şi le răspundea:
- E posibil ca în iad să fie ţurţuri, nu foc de smoală, căci doar nu s-a întors vreunul să ne spună!
...
A fost un preambul pentru vara asta toridă. Nimic nu funcţionează, cu excepţia politicii şi statului la nivel înalt. Astea merg strună. Nici n-am timp să le urmăresc. Plec dimineaţa la serviciu, avem un ministru, la pauza de cafea e puci, la masa de prânz e alt ministru, la ora 16 s-a descoperit un plagiat, seara descoperim că nici comisia de doctorate nu mai există.
O tâmpenie, chestia asta cu atestarea studiilor. Presupun că în condiţiile în care un absolvent de studii superioare şi-a cumpărat diploma, el rămânând un analfabet şi un mare bou notoriu, nu e vina lui. E vina celor care l-au notat, a celor care l-au absolvit. Aşa se pune problema şi în cazul doctoratelor. Doctorandul putea scrie în lucrare şi rezumatul unui meci de fotbal. Comisia de evaluare l-a validat. Să răspundă!
Nu sunt fana lui Băse, pentru că nu-mi plac curvele, prefer idiotii, ori, el a fost genul care a promovat violent curvele în lumea politică. Mărturisesc că supravieţuiesc şi cu un comunist sau cu un dictator infect la conducere, doar am exerciţiul răbdării pe palierul ăsta, dar nu pot cu curve. Ele distrug tot. Cineva le-o fi spus că târfele au răsucit istoria pe deget şi li s-a urcat la cap.
Îl înţeleg şi pe Blaga că nu mai putea să înghită fufe şi mume pe lângă el, îl înţeleg şi pe MRU, un tip care pute a inteligenţă şi are moacă de preşedinte, că nu putea să tot pupe mâini de putorelniţe, dar, când s-au trezit ei, USL era deja în cămară, îşi umplea sacii. Asta e politica, nu înseamnă înteligenţă în apărare, ci în atac şi anticiparea următoarei mişcări a adversarului.
Cine să fi fost primul care a greşit? Cine a înfipt primul cazmaua în gura mortului? Nici nu mai contează. Doar că se succedă halucinant evenimentele. Şi nu au logică, nu au normalitate. Instituţiile statului sunt tratate cam la japcă şi nu e bine deloc. Bine, nici băieţii din CCR nu erau prea ortodocşi, aşa cum nici ICR-ul nu era fată mare, cu atâtea zvastici înfipte în dosul poneilor, nici tandemul Kovesi-Morar nu mai dă semne de simţ al măsurii, Anastase cerea bătaie ca broasca ploaie, aşa că trebuia umblat la problemele astea, dar, parcă nici la maniera asta. Nu în trei zile. Zic şi eu. Pare oleac' de abuz, şi nu e bun pentru nimeni, căci, să ne înţelegem, doar nu se aşteaptă cineva ca alianţa să supravieţuiască? E mare lucru dacă se ajunge până-n toamnă, doar pentru că e musai, dar, după alegeri va fi prăpăd! Nimic nu e mai fascinant ca puterea!
Băse va fi demis, dacă nu va accepta să demisioneze el cu o oră înainte de demitere. În acest caz, se poate să aibă voie să candideze iar şi să mai prindă un mandat. Orice e posibil. Cu atâtea structuri speciale în jurul lui, mare minuneeee să nu scoată nişte morţi din şifonierele USLului. Pentru că de ce? (vorba lui Becali) Pentru că aşa e în liga mare, se păstrează cele mai nenorocite soluţii, la urmă. Şi pentru că, dacă se ajunge la demitere şi apoi la pierderea imunităţii speciale a lui Băse, e grea crucea lui. Nu vreţi să vă imaginaţi! Era să fac o asociere de planuri, dar, mă abţin pentru moment.
Se prea poate ca la sfârşitul săptămânii să avem un preşedinte interimar, adică pe Antonescu.
So, there will be blood!