uşa de la intrare

luni, 10 septembrie 2012

Ce mai vuiet, ce mai zbucium!

E cam mare tensiunea, la nivel de cititori.
Fraţilor întru tastatură si localitate de domiciliu, sunteţi mult prea doritori de spectacol însângerat în arenă !
Eu m-aş bucura dacă aţi înţelege cât este de important să vă precizaţi identitatea, atunci când cereţi capete şi sânge vărsat, sau, cel mai cinstit şi oportun, mergeţi şi prezentaţi-vă poziţia dvs de cetăţean, în faţa autorităţilor locale! Nimeni nu vă va reproşa nimic.
N-am uitat că v-am promis ziar. Nu e o muncă atât de uşoară. Încerc să pun la punct măcar un site oficial al autorităţii locale, o pagină în care să regăsiţi cele mai importante ştiri şi informaţii, oficiale, reale, eventual cu documente ataşate.
Este destul de delicat să lucrezi cu informaţii preluate de la autorităţi. In acelaşi timp, este periculos să construieşti scenarii de culise şi să le pui la dispoziţia publicului. Eşti responsabil tu, cel care le publici. De aceea întârzii momentul, pentru că am nevoie de o anumită înţelegere şi de o oarecare transparenţă. Cantitatea acestui "oarecare" trebuie să asigure şi să susţină credibilitatea.
Nu vă pot ajuta în felul în care mi-o cereţi, adică, nu pot să vă ofer scandal. Nu vreau nici să fiu plasată în unghiul din care nu reuşesc decât nişte biete compromisuri, pentru că sunt o persoană îngrozitor de obiectivă; deranjant, chiar.
Am observat la colegii bloggeri de Nehoiu, mă refer la cei doi domni consilieri care vă mai aduc la cunoştinţă anumite aspecte, intenţia - de altfel, binevenită - de a vă informa asupra unor evenimente din aria autoritatii locale. Nu puteţi fi, toţi, mulţumiţi de decizii si hotarari. Aşa este normal, dar, nu daţi cu bolovani în mesager! Mergeţi şi adresaţi-vă sursei generatoare!
S-a rupt lumea în două, la auzul ştirii că i s-a retras garsoniera unei doamne profesoare:
- Asta-i bună, de parcă a rămas în gârlă!
- I s-a luat acoperişul de deasupra capului !!!
Alţii aprind artificii, de bucurie.
Judecând după documentele ataşate dosarului, nu i s-a luat nimic, ci doar s-a restabilit un regim de legalitate. Locuinţa-i fusese acordată abuziv, prin evacuarea altei persoane. Doamna are serviciu stabil în oraşul Pătârlagele şi tot acolo are şi casă; cu acoperis.
Având în vedere clocotul din jurul acestei poveşti, recomandarea mea binevoitoare ar fi ca doamna să îşi sub-dozeze apariţiile în viaţa publică sau politică, în Nehoiu, pentru că e copleşitor să treci printre oameni care te privesc insistent, descalificant. Chiar dacă povestea nu are proporţiile atât de hiperbolizate, este un stigmat pe viaţă şi o notă de corigenţă, pentru o femeie. Sigur, depinde şi cât de sus este amplasată ştacheta fiecăreia, pe scala demnităţii. În momentul în care îţi asumi o situaţie care a influenţat negativ o funcţie publică, nu te poţi aştepta la toleranţa publică. Nici cu pietre în tine nu trebuie sa dea nimeni,dar, nici mersul ăla zvâcnit, de "suivez-moi, les hommes", nu mai poţi să-l execuţi. Avem reminiscenţe barbare, ca popor. Sancţionăm. V-am zis eu, nu suntem numai din daci şi din romani!
...
Am observat o atitudine vârtoasă împotriva greşelilor de limbă şi de stil. Toată lumea corectează pe toată lumea. Asta e bine, e semn de progres. Dar, acolo unde recomandaţi autorului să fie atent la greşeli, aveţi grijă să fiţi acoperiti! L-aţi luat în balon pe dl. Gabi pentru nişte virgule pricăjite, dar , nu vă strică o abordare mai serioasă a Îndreptarului ăla, orto- ! Eu, una, n-aş zice că sunteţi învăţătoare, iar, dacă sunteţi... mă bucur că n-am copii! Fiţi şi dvs bucuroasă, la rându-vă, că nu am!
...
Încerc să ocolesc subiectul... Îmi este imposibil. M-am săturat să fiu oprită pe stradă şi să fiu bombardată cu întrebări referitoare la mult-vestita şi de toate dătătoarea ADCN, din Casa de Cultură. Am sperat să scrie Proiect Nehoiu câte ceva despre situaţia de acolo, pentru că la el a mai tot apărut câte ceva, din când în când, dar, probabil a considerat că este un subiect delicat.
Nu, nu este delicat deloc, sau, cel puţin, nu mai delicat decât un ferăstrău care taie sticlă.
Nu mă interesează telenovela din jurul cazului, eu vă explic situaţia reală şi legală. În fine, de fapt, ilegală.
Această ADCN se traduce în Asociaţia Pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu.
Ce am spus, deci, că este? O ASOCIAŢIE!!! Ce înseamnă asociaţie, ce presupune ea? O asociere, da, o forma colectiva. O asociere de mai multe persoane care au pus bazele unei organizaţii neguvernamentale, un ONG, care se ocupă de problemele comunităţii.
Pot să vă spun aşa:
În urmă cu 14 ani a luat fiinţă acastă asociaţie, eu personal am fost membru fondator, alături de alte aprox. 30 de persoane, dintre care şi: dl. primar Lungu, d-na Negru Licuţa, Preot Andrei, doamna Andrei Valentina, Manea Constantin, Blidaru Catalin, Croitoru Virgil, Dorojneac Dimitrie, Folli Mario, câteva cadre didactice, cateva cadre medicale, fostul primar...
Actul constitutiv al acestei organizaţii există şi în ziua de azi (redactat de mine), numai că membrii fondatori au fost ţinuţi departe de către fostul primar, n-au mai fost invitaţi la adunările generale, nici la cele ale consiliului de administraţie.... şi nimeni n-a mai ştiut în ce s-a transformat asociaţia. Toată lumea ştia că ADCN = Lucica de la Casa de Cultură.
Vă rog să credeţi că am încercat din răsputeri s-o determin să înţeleagă, sau, măcar să citească afurisitul de statut, nu ca să mi-l explice mie (se vedea de la o poştă că e într-o beznă cruntă, manipulată violent), ci ca să-l explice tuturor celor care au acceptat să-şi îndrepte procentul de 2 % din impozitul pe salariu, către această asociaţie. Biata femeie îşi imagina că ea este totul, acolo, că este inamovibilă, intangibilă... mie personal mi-a spus de vreo 10 ori că nu mai am drept de vot, pentru că nu mi-am plătit cotizaţia???!!! Mi-a fost milă de ea, efectiv, pentru că trebuia să-i cer registrul de cotizaţii, să văd dacă ea are o astfel de evidenţă, sau, să ni se arate notificările redactate în urma hotărârilor luate în Adunarea generală. Fatăăă, membrii fondatori mor membri fondatori, puteţi voi să vă daţi şi cu cenuşă pe cuc!
M-am prins care e buba, ea HABAR NU ARE pe ce lume trăieşte. N-am mai insistat, plus că nu înghit defel minciuni şi prefăcătorii. Este uluitor cât poate abera o persoană şi cât poate să i se fi spălat creierul!!!
În momentul în care domnul primar a invitat-o să îşi prezinte activitatea pentru care Casa de cultură o are în chirie, iar Primăria o PLĂTEŞTEEEE, doamna a urmat un sfat otrăvit ?!? şi a declamat că documentele sunt confidenţiale şi a ameninţat cu o conferinţă de presă.
Băi, oamenilor, mi-a crăpat capul!!!
Fetiţă, ştii ce-i aia conferinţă de presă? E atunci când îţi umple curtea două autobuze de ziarişti şi-ţi îndeasă în meclă vreo 2o de microfoane şi te fac varzăăăăăăăă!
Habar n-ai cum te cheamă şi când te-a făcut mă-ta (cu cratimă) !
Cine te-a învăţat de rău, amărâto? Cine te-a adus în starea să cedezi şi în faţa vieţii, fraiero?
De ce n-ai venit să spui: fată, învăţaţi-mă ce să fac, că îmi pierd minţile, sunt între ciocan şi nicovală! Cine ţi-a zis să spui că toata activitatea ACDN e secretă? Ai putea să spui măcar acum, când toată lumea e pornită să ceară socoteală acestei "grupări" şi să facă un pas înainte reprezentantul legal, care, surpriză!!! nu eşti tu, ci ,Consiliul de Administraţie, organismul de conducere. Cine reprezintă Consiliul decizional, la voi? Cine e vicepreşedintele tău, cine naiba sunt ceilalti?
Ăia trebuie să prezinte situaţia şi o vor face în curând.
Este inadmisibil să uiţi pentru o secundă că eşti mamă, că ai o fată frumoasă şi deşteaptă, pe care ai expus-o negativ, i-ai rupt sufletul, ai izbit-o de pereţi cu mâna ta şi ai executat ordinele cuiva pe care îl doare.... de mult îmi doresc să sriu asta pe blog... îl doare FIX ÎN SCULĂ, de tine! S-a folosit de ignoranţa ta şi se şterge cu tine la fund!
Poate dă dracu de aud că ai trimis mesaje la toată lumea, că eşti în spital din cauza mea, că umblu cu tine în dinţi, până te trezeşti, dracului, la realitate!
Să dea dracu să mai aud că fata ta a trecut prin vreo emoţie!
În acelaşi timp, să dea dracu să aud că fata ta e şicanată la şcoală, de profesori sau de colegi!
Nu puteţi judeca un copil pentru faptele părinţilor!
Deci, stimaţi doritori de informaţii -dealtfel ,pertinent- despre această ADCN, la momentul ăsta e draperia trasă, batista e pe ţambal,adică au lăsat-o moartă. Au sacrificat-o pe Lucica şi au aruncat-o la înaintare, fiindu-le şi destul de uşor, având în vedere fanatismul declarat faţă de "binefăcătorii" ei, dar, noi aşteptăm să se întrunească organismul de conducere şi să preia iniţiativa. Partenerul stabil e primăria. Explicaţi-i primarului: Stai, bre, aşa, că aia e bi-ba, s-a trezit şi ea preşedintă, ia de vorbeşte cu noi, că noi suntem sculele aicea!
Poate organizaţi chiar o conferinţă de presă...
Nu v-am dat toate amănuntele poveştii, pentru că se lasă cu audienţă peste Antena 3. Doar asta contează, că, la momentul acesta, ADCN este o fantomă.
Aşteptăm să fim contrazişi cu precizări acoperite de documente.
Ne interesează situaţia şi , i-ar interesa ,mai ales ,pe cei care v-au asigurat fondurile.
Fata asta bate câmpii, că e secret şi că e confidenţial. În realitate, ce-ar fi să aveţi pregătită o dare de seamă, ţeapănă? Nu pentru autorităţi, ci pentru noi, ăia fondatorii, care nu mai avem voie să ne apropiem, sau pentru toti salariatii din Nehoiu pe care i-ati pacalit si le-ati luat procentul ala!
O adunare generala, ceva... adică, prea ne luati de fraieri şi, prea nu suntem! Nu prea aveţi pe unde să vă lăsaţi ludovicii de pe voi, dacă e s-o facem legal, cu documente de activitate!