uşa de la intrare

vineri, 6 mai 2011

Sunt deputatul cu chitara....

Avem parlamentari, frăţioare! Adică, nu sunt d-al'de Fifi Înaripatul, pe acolo, pe la Camera Deputaţilor; sunt oameni potriviţi, ca marca şi scrisoarea!
Băi, Socaciu ăsta, mai e însurat şi el, cu cineva? Că eu cred că l-a prins andropauza în offsaid , sau e gelos pe cocalarii care apar în reviste lucioase. Şi nu numai pe cocalari, chiar şi pe demnitarii care livrează bule, non stop!
Ce-o fi păţit ăsta, că s-a-mbăţoşat pe cultura noastră cinematografică, şi mai ales pe modul de transmitere a ei? Cică să se transmită oral! Bre, uncle Ben, dacă e problema că îţi lipsesc oralele, las-o dracul'i de treabă, că nu să poa' să nu te descurci, ce dracu! Da', lasă-ne bre, pe noi, ăştia care am apucat s-o facem bătrâneşte, să vedem filme cu subtitrare, nu cu dublare voce, că ne băgăm picioarele în proiectul lu' matale, şi sperăm să se găsească destui ca să-ţi găsească şi locul, şi tratamentul! Nu că muream definitiv după PSD, dar credeam că te'i fi consultat cu nişte băieţi de p'acolo, şi ţi-or fi zis că eşti dus prin rapiţă, cu ideea asta!
Eu nu te iau tehnic şi argumentat, că îmi lipseşte veriga principală în adresarea civilizată, adică bunul simţ. Îţi transmit din partea cinefililor de modă veche: "F(a)lk you! Ca să fie în asezonare perfectă cu genul muzical care te-a cosacrat.
Şi acum să ne întrebăm retoric, ce-o fi vrut să demonstreze cu asta? O vrea să plece la PNL şi nu ştia cum?
Hai să ne imaginăm cum vom vedea filme ca Avatar, The King's Speech, sau chiar....Doamne Fereşte!!!!! Harry Potter, cu dublaj voce realizat de Bendeac şi de Horia Brenciu!
Chitaristul deputat zice că a constatat el cum că s-a cam ros pe la colţuri, limba română, şi el nu face altceva decât s-o protejeze. Lasă-ne, Greieraş, că de asta se ocupa Iorgu Iordan, şi se mai încurcă şi ei din când în când, în lână, stabilind reguli....
Tot el pretinde că a gândit logic, pentru că el gândeşte în limba română. Nu mai gândi, te rugăm, nu te mai gândi ; în nici o limbă! Nu strica buna tradiţie în Parlament! Şi lasă-ne să vedem filme aşa cum trebuie şi astfel încât să beneficiem de toate calităţile pe care le transmite un film! Că poate te punem să-l dublezi pe Bruce Lee sau pe "Cichi Cean" !
Later edit: Interpelat, chitaristul a spus că el e susţinut în demersul lui, de către asociaţiile de pensionari. Bre, ne laşi???? Mai sunt puţini pensionari analfabeţi, în rest, sunt şi ei familiarizaţi cu limbile străine. Şi hai să nu ne mai dăm cu curul de gard, că nu ne apucăm acum să cheltuim ca nebunii pe studiouri speciale, pe salarii actori, pe alea-alea!
Şi , limbile străine se învaţă mult mai facil, DIN FILME, se ştie!