uşa de la intrare

joi, 6 februarie 2014

Sfaturi utile pentru posesorii de zmar'foane

          Dacă aveţi norocul să intraţi în posesia unui zmar'fon (smart phoeon - pentru dive, smart phone - pentru grammar/spell nazi), este bine să ştiţi următoarele lucruri, ca să nu fiţi nevoiţi să prăbuşiţi întreg departamentul de comunicare şi relaţii cu clienţii, cum am făcut eu. Vodafone a fost compania ghinionistă.
          Dacă sunteţi o trudă sufocată de piţiponceală, ignoraţi acest tutorial, Angry Birds nu e compromis. Sar peste categoria voastră, căci, la Nehoiu reprezentaţi o minoritate jalnică. Bărbaţii vor femei de tip sauvage, dacă tot plătesc, şi nu genul Amoeba (nu vă faceţi griji, e de bine, asta e  o eucariotă protozoară, sună destul de mişto ca să staţi liniştite).
          Dacă sunteţi un distins domn de afaceri, ignoraţi chiar şi internetul, viaţa a demonstrat că vă descurcaţi şi fără el. Aveţi opţiuni nelimitate în orice.
          Dacă sunteţi un biet amploiat, începeţi să deveniţi atent, căci , sigur nu aţi achiziţionat telefonul prea uşor şi, mai ales, sigur nu v-aţi interesat de la început care-s misterele lui. Copiii nu au avut timp să-şi bată capul cu dvs, iar colegii s-au scos spunând:
          -Aaaa, eu nu am modelul ăsta!
          Dacă aţi obţinut telefonul moca, de la reţea, nu mai e cazul să vă spun că pe el scrie Made în China, e cu o juma de kil mai uşor decât originalul şi puteţi să folosiţi instrucţiunile pentru preşurile din maşină, e acelaşi lucru, având acelaşi rezultat; unul bun.
          Indiferent ce ţineţi în mână, crezând că e un smartphone, în momentul în care vreţi să-i ataşaţi sim-ul, veţi constata că nu se potriveşte. După ce îl faceţi de tot pornoşagul pe băiatul care va răspunde la Relaţii cu clienţii (Doamne, dacă e fată.....e vai de capul ei!), insistaţi cu morţi, cu anatomie comparată, să vă trimită cartelă prin poştă, fiindcă noi nu avem reprezentanţă Vodafone la Nehoiu. O să insiste fraierul că trebuie să mergeţi la Buzău, dar contraatacaţi cu un nou set de direcţionări către părţile anatomice ale mamei sau nevestei... Nu cedaţi, e important ! Umiliţi veţi fi pe veci, dacă vă retrageţi.
          Dacă nu aveţi răbdare până vine microsimul, mergeţi la băiatul de la Cosmo, lângă Casa de cultură. El are un şmecherez din ăla cu care taie cartelele. Bine, pe a mea n-a putut s-o taie, era prea groasă, e de pe vremea când exista Connex Go şi Un cent pe minut, dinozaurii ştiu despre ce vorbesc. Aşa că a scos o foarfecă de tăiat via şi a rezolvat. Serios, mi-a ataşat simul ăla mutilat în zmarfon şi... merge.
          Bun,şi vă racordaţi la reţea... Din acest moment şi până peste 24 de ore veţi înregistra costuri de parcă aţi fi efectuat un zbor pe Lună şi o vacanţă în Bali. Cercetând tot meniul, veţi avea tentaţia să apelaţi serviciul Data sense , unde veţi vedea nişte parametri aberanţi şi veţi simţi cum venele de pe tâmple vă vpr transforma într-un klingonian. În momentul în care apelaţi reţeaua, ăia deja sunt trecuţi pe Neuleptil, Xanaxul e deja o glumă.
          După un hectar de morţi antrenaţi în discuţie, vă veţi lămuri: Aţi făcut double trouble, adică aţi avut activate toate reţelele de ieşire  la net, aţi călcat de-a pleanul, ca mistreţul prin salăţi, timp în care terminalul, adică secătura de zmarfon şi-a făcut toate upgrade-urile şi update-urile. V-a deschis toate aplicaţiile, extensiile şi căcăţişurile.
          Nu vă grăbiţi să vă activaţi busola, speriaţi fiind de tragedia din Apuseni. E suficient să aveţi în agendă numerele de telefon ale unor pădurari destoinici, din zonă. Eu trebuie să găsesc alte opţiuni, nu cred că s-ar repezi vreun pădurar să mă salveze, afară doar de unul cu care am fost eu colegă 8 ani .
          Atent la nevoile populaţiei, useleul a ajuns la concluzia că e musai să pună un pădurar la interne, deci, Frunzăverde, precum şi numele îl recomandă, e numa' bun. A fost Ministrul Pădurilor; mă rog, şi al Turismului; ok, şi al Apărării. Şi ce dacă e metalurgist? Le găsiţi voi nod în papură la toţi!