uşa de la intrare

marți, 7 decembrie 2010

Hallelujah clubbing!

Lucrez la un calendar alternativ, în sensul că nu trebuie admisă duminica după sâmbătă. Am experimentat de vreo câteva ori, şi nu e ok deloc.
De exemplu , azi e marţi. Ei bine, pentru mine e prima zi, după sâmbăta care a trecut. Şi nu pot să mai las duminica după sâmbătă, pentru că ratez piaţa, ziua de târg! La noi nu e decât duminica piaţă, şi am rămas fără praz şi păstârnac şi mărar, săptămâna asta. Deoarece ne-am gândit noi, profund şi logic, că ar trebui să ieşim în club, sâmbătă seara.
Vă amintiţi postările mele anterioare, îndeosebi cea în care spuneam că noi n-avem piţipoance, pentru că nu au unde să se ducă, nu avem un club tare, nu cafenele de 7 stele...
Retractez! Avem club! Ştiam că e la Nehoiu un club despre care auzisem că e drăguţ, dar nu puteam scrie despre el, dacă nu fusesem acolo! Preferam Sfântu Gheorghe (municipiul, nu catedrala!)sau, mai apropiat, Berca. Am vrut să merg când au venit Paraziţii sau Connect-R, dar mi-am imaginat că va fi Marea Adunare Naţională de la Blaj, acolo, şi am renunţat. Clubul e mai la extravilan, aşa, lângă gârlă, în Capu Luncii, dar e marfă!!! Bambuul rămâne locul meu de suflet pentru escapade diurne, cafele băute lângă centru, ca să vedem lumea bună cum se zbate în cotidian. Însă pentru noapte, clubul de la gârlă e perfect! E clubul JR, aşa se intitulează.
Ideii de a ieşi în club, i-am subscris vreo 3, din care, după o oră ne-am făcut 5, când am ajuns eram 7 şi la plecare eram 8.
Ce este de remarcat? Spaţiul este cam cît trebuie să fie. E suficient de mare, şi asta are importanţă şi pentru traficul picoliţelor, şi pentru cel al consumatorilor, şi pentru dans. E curat, decorat cu bun simţ, poate prea îndrăzneţ albul din suport textil, de pe tavan şi colţuri. E prea încercat de fum, albul ăla, şi e păcat de munca decoratorului şi de investiţia patronului! Decorul nu se adresează doar categoriei youngest, nu e gothic, nu e emo, e... pentru toată lumea. Muzica e bună, eu sunt la curent şi cu genul clubbing şi le dau punctaj bun, toalete curate, şi chiar dacă ieşi din incintă, ele fiind amplasate undeva în curte, e foarte bine, că abia nu se încurcă lucrurile şi mirosurile... Poate ar trebui totuşi, pe la 1 noaptea, să mai fie basculate coşurile de gunoi, că se fac doldora.
Ce ar fi la minus? Pentru că e şi minus! Locuri cam puţine la mese. Public este destul, şi fiecare îşi ia măcar un suc de la bar, ori, e tare aiurea să stai în picioare şi să te descurci improvizând. Iar mesele din tronsonul central, sunt între boxe; care boxe, zici că-s alea de la Black Sabbath, scot sunete , nu şoapte! Am prins lotul la o masă din spatele boxelor, aşa că ne-am simţit bine! Am stat şi doi pe scaun, vina a fost a noastră, când am rezervat masă, am solicitat de 4 locuri, şi noi ne-am dus cu şleahta! Ne venea să cîrcotim, că cei din spatele nostru, care aveau canapea şi scaune pentru 8 persoane, au tras de două sticle de cola, iar noi ne aprovizionam creştineşte, dar nu era cazul să facem mofturi, până la urmă, şi cel care bea un suc , are dreptul să stea jos. Nu a fost cu supărare, pentru că noi am cerut masă de 4.
Ne-am distrat MAXIM! Am văzut eu ceva eleve care , în cursul săptămânii îmi cer Ciocoii vechi şi noi, se uitau cam nelămurite la noi, dar ne-am văzut de distracţie. Şi revin cu aceeaşi concluzie: Nu avem piţipoance! Erau îmbrăcate gagicile cu destul simţ estetic, mai puţin vreo două care nu sunt de la noi, sunt mai din aval, alea aveau rochiţe cu bretele, şi ştrampi lycra, culoarea piciorului. E bine, fetelor, să încercaţi un dres mat, ceva mai dens, şi nu vă mai fie frică de culori!
Vă puneţi dres culoarea piciorului, transparent, la ghişeu la bancă sau la şedinţa de scară!
De dansat am dansat de ziceai că suntem nunii mari, şi trebuie să şi arătăm asta, am dansat şi pe bucata: hm...hm...de ziua ta! A fost superb! Am cam vrea să repetăm faza, dar ni se rupe gaşca de sărbători, suntem fiecare cu azimutul lui!
Pe la 3:30 am plecat acasă. Cu greu! Adică ne-am despărţit cu greu de atmosferă, căci am mai fi simpatizat noi cu eticheta unei ţări nordice... Neaaa, nu mă prindeţi voi, făcută magnet! Am nişte reguli şi o strategie la chef , de nu se admite abatere! E greu să mă vadă cineva împleticindu-mă, de fapt nu ajung la faza asta, pentru că ştiu precis când se rupe comanda dintre creier şi muşchi, şi deci , în momentul ăla sunt în pat la mine, nu în public! Plus că la mine e una din gene, cea care îmi asigură rezistenţa la alcool, de aia îi şi fac mausoleu pe mulţi care iniţiază concursuri cu mine, pe tema asta! Am gena unguroaicelor!
...
Şi s-a făcut duminică! Ora 10! Am călcat pe telecomandă, în pat, şi s-a pornit televizorul! Deschid un ochi, văd un cap cu o coafură ca un cuibar de vulturi, sau mai bine ca un morman de şpan, de lângă strung! Deci nu pot să fiu atât de aspru pedepsită, încât să aud la ora aia una vorbind despre filatelie! Merge mai mult pe TvrCultural, teveul meu, dar nu după clubbing! Îl las să meargă, pe alt canal, şi încep să gândesc: Trebuie să mă duc la piaţă! Renunţ, nu mă duc la piaţă azi, nici dacă mă întâlnesc cu Armand Al Sandei! Pfuu, n-am cafea în casă!!! Cum dracu să te duci la Tonia la magazin, cu faţa asta de lighean de aluminiu, şi cu febra musculară de la dans? În general nu cer de la nimeni nimic, mai bine mor, aşa am fost eu educată, tută şi idioată, dar acum zic să comit o excepţiune, şi-i cer lu' Tanti Ioana cafea! Îmi fac una, nici vorbă de ţigară, deşi m-ar fi ajutat, căci mi-am format un reflex condiţionat, şi , vă vând un pont, după o noapte de petrecere , e bine să evacuaţi rapid tractul intestinal, pentru că altfel, alcoolul se absoarbe de acolo, şi vă treziţi după prânz că sunteţi iar "palton"!
I'ote ce de medicină aplicată cunosc! Bun! La ora 12 eram toţi pe mes, făceam expoziţie concurs, on line, de murături şi de varză . Fiecare se lăuda cu ce are! M-a gasit băiatul care citeşte contorul electric, cu halba de zeamă de murături - on the rock, în prag! M-am mirat ce dracu caută duminica în teren, dar mi-am stocat energia, care declansase deja becul de avarie, si nu l-am mai intrebat
Restul duminicii, n-a fost duminică, a fost ATI, de la secţia "traumato-"
Iar luni a fost prea repede după duminică. Azi însă, e viaţă, e energie, e marţi, e Belgia! Si e iar ceai de papadie si macese.