uşa de la intrare

miercuri, 25 aprilie 2012

Politică la scara blogului - ziua a treia . Par din par se face (g)rai

E vreme frumoasă, azi ieşim la stadion.
Se face încălzirea pe marginea terenului.
Nefiind declarată- încă- deschiderea oficială a competiţiei, partidele se antrenează. S-a sărit peste jocul de glezne, jucătorii aflându-se deja în alergare uşoară.
PSD şi PDL înfig fanioanele, pentru delimitare. Măi băieţi, nţ,nţ,nţ , iar aţi intrat pe teren cu bâtele de baseball pe sub hanorace!
PNL salută spectatorii din tribune şi le trimite seminţe.
Se aude un geam spart. Ouch! E cel de la vestiarul PDL, a tras PSD cu o minge în el. Căpitanul jucător de la PDL se ridică şi smulge din balamale uşa vestiarului PSD.
Din echipa PNL-ului, cineva strigă că vrea un tricou curat, fiindcă cel de la competiţia trecută e plin de pete. La ei, antrenorul e şi căpitan jucător, şi preparator sportiv. N-are timp de verificat echipamente acum, aşa că strigă la jucătoarea mofturoasă:
- Taci dracului din gură şi întoarce tricoul pe dos! De unde să iau eu detergent, să scot nenorocirile alea de pe el? Ai trecut pe la toate mesele şi-ai mâncat mici , îmbrăcată cu el, şi te-ai şters pe tine,ca tuta! Nici n-ar avea timp să se usuce, până începe jocul.
Altul, tot din echipa PNL-ului, întreabă:
- Cine stă în poartă, să primească loviturile, că ăştia de la PSD şi PDL lovesc tare! Unii fac în aşa fel încât să se ajungă la lovituri de pedeapsă, alţii dau cu boltă, pe la vincluri.
Căpitanul PNL răspunde îngândurat, privind spre tabela electronică:
- Nimic nu ştiţi, trebuie să mă gândesc eu la toate! Întoarcem poarta cu spatele spre terenul de joc. Şi, aşa, pentru siguranţă, aduceţi-mi un electronist bun, să umble pe la tabela asta de scor, cât nu observă ăştilalţi, că acum sunt preocupaţi să-şi dea la gioale.
Între timp, căpitanul jucător de la PSD decide să oprească ciomăgeala dintre mijlocaşul lui şi căpitanul PDL-ului:
- Băi, eu vreau joc curat, să se simtă publicul bine!
Nu întârzie replica de la căpitanul PDL:
- Dacă vrei să fie publicul mulţumit, aminteste-ti că jocul e în trei, în Liga Mare, şi l-ai uitat tocmai pe ăla care fuge de nebun, cu mingea-n braţe, şi ,când o pierde, face rost de alta. Are deja vreo patru mingi.
- Da, dar nu sunt omologate!
- Aşa, şi cine a verificat vreodata chestia asta?
...
La sfârşitul antrenamentului, încurcătura-i limpede: Nu s-a stabilit nici măcar disciplina de concurs. Unii au venit pregătiţi pentru fotbal, alţii pentru baseball, iar pe marginea terenului aleargă vreo doi, crezând că va fi maraton.
Mai într-o margine, erau unii cu cercul , iar o acrobata se pregătea pentru proba cu măciuci. Ăştia-s cu măiestria.
De pe Nehoian Arena, a transmis Paznicul de noapte - comentator oficial. Mă mir că nu mi-au umblat ăştia la microfoane, până acum!