uşa de la intrare

duminică, 22 aprilie 2012

Vin localele ! ALEGEM DE-A-N BLOGULEA !

POLITICĂ LA SCARA BLO(G)ULUI
Ziua I

Atenţiune, nehoieni!
Aici şi doar aici instalăm barometrul alegerilor pentru reprezentanţii noştri locali! Torricelli pate fi mândru, căci nimeni nu-i mai pomeneşte invenţia, dupa ce termină clasa a VII-a.
Doar nu vă aşteptaţi să apară la mine pe blog vreo platformă, vreo listă sau vreo siglă! Aş putea să vă vorbesc mai mult decât Ciuvică sau madam Tatoiu, ce înseamnă politică, dar ştim deja că nu există curente sau platforme politice, ci doar nişte minciuni greţoase, ambalate în discursuri mieroase. Cineva însă, trebuie să ne reprezinte şi pe noi, care, să fim obiectivi, nu suntem mai breji decât aleşii.
Frăţică, la mine pe blog e neutralitate, da? Să n-avem spume la gură, e clar?
Am vrut să fac un sait de campanie online, sa moară "dujmanii", dar am frânat brusc şi mi-am dat şi doua palme în oglindă. Cele mai mari deziluzii în viaţa mea au rezultat din bune intenţii şi din suflet pus pe tavă.
În primul rând, în campanii se vântură bani de nu ştim să le scriem corect expresia grafică, dar se investesc în vuvuzelişti şi repartitori de sacoşe, sau în cei care-şi urmăresc propriul scop, de a ajunge consilieri. De-aia nu mai pot unii, că iese sau nu, reprezentantul lor, primar ! Visul de geniu al mediocrului e să stea şi el cu un dosar în faţă, pe un scaun gri tapiţat, în sala de consiliu.
Ne vom întoarce, vom trata cu atenţie subiectul "consilieri".
De ce vreau să afişez un barometru online, unul neutru?
În primul, pentru că nu mi s-a facut o oferta reala, adica munca platita.Toata viaţa am lucrat pentru "mulţumesc frumos", şi m-am înghesuit să mă ofer voluntar. Administrarea unui site nu e joacă. Stimaţii candidabili uită, sau nu ştiu că există nişte categorii denumite:
- hipsteri
- trolleri
- bloggeri
- twitteri
- facebookeri
- hateri
- stalkeri
- geeki
- onlineri în general
Aceştia au drept de vot, dar n-o să-i întâlniţi niciodată la mici electorali, nu sunt mitingişti, nu se înghesuie în căminul cultural, ca să-l audă pe pitic cum are el grijă de tineretul nehoian, n-o să poarte nici şepcuţele celorlalţi candidaţi pe cap. Viaţa lor e online-ul. Acolo e câmpul lor de desfăşurare, acolo e profesia lor, sau sursa lor de existenţă.
Se mai încheagă şi nişte subcategorii, ale celor care vin în contact indirect cu online-ul.
"Vino, mamă, să vezi ce-a scris X!"
"Fată, ai citit la ăia pe site?"
Ăştia sunt oamenii invizibili în lumea reală, dar care antrenează nişte forţe în cea virtuală.
Şi ,tot ei au dreptul la o ştampilă şi la un buletin de vot.
V-am dat temă de meditaţie şi de lucru. Puteţi să încercaţi, fiecare dintre voi, candidaţii, să vă construiţi un spaţiu online. Mă simt datoare să vă atrag atenţia asupra unor aspecte, şi sunt îndreptăţită s-o fac. Am ştate vechi în domeniul ăsta, şi mi-am călit experienţa prin locuri cu mediu potrivnic şi ştachetă amplasată foarte sus. Un an jumate, pe la moguli ca Julius, cu direcţionare către alte site-uri premium, e echivalentul a 10 ani de ocnă.
Deci, copilaşi, cu toată bunăvoinţă vă ofer , gratis, 10 sfaturi pentru a vă configura o campanie proprie, online. N-o să le luaţi în seamă, de aia vi le şi ofer. Ele merg în principal către cei doi administratori de bloguri... să zicem politice, din Nehoiu. Pentru Corcodel nu e cazul, el nu crede în puterea online-ului. Pentru el, e suficient că există d'alde nea Haralambie, un grobian ceapist cu mofturi de lider in sfatul bătrânilor , patrusuteşaişpiştii şi nişte aplaudace care işi aşteaptă, îmbătrânind resemnate şi cuminţi, rândul la atenţii suplimentare. E posibil să se cam strice tradiţia şi să nu se mai înnoiască favorita la 4 ani. S-a creat mandat pe viaţă.
1. N-AI FACEBOOK, NU EXIŞTI !
Ştim că facebookul e un fel de spionaj mondial, dar eşti degeaba, dacă nu ai cont acolo!
Luaţi modelul oferit de Victor Mocanu! Vă ofer exemplul ăsta, pentru că el e slăbiciunea mea, deşi nu sunt sigură că se potriveşte pentru el un termen care are ca rădăcină cuvîntul "slab". Totuşi, e la cură. Puteţi să votaţi cu cine vreţi voi, nu vă influenţez nici fir, dar Mocanu rămâne la butoane, clar! O să revenim şi la acest aspect, pentru că are legătură cu multe. Consiliul Judeţean înseamnă banul pentru lucrări locale.
Uite că Mocanu are facebook, răspunde tuturor şi e politicos, şi ce dacă e lunecos, asta înseamnă să fii şmecher! Mă rog, se zice diplomat.
2. Feriţi-vă de cultul personalităţii ! Evitaţi să vă pronunţati singur numele, pe blog de campanie. Sunt eu, X; Am făcut eu singur asta; Eu vă promit; Este al meu.
Alegătorii nu vor să vă citească jurnalul şi nici să le transmiteţi ambiţiile şi orgoliile. E posibil să se mărească numărul celor cărora le sunteţi antipatici.
Aici greşiţi amândoi bloggerii politici din Nehoiu, vă scrieţi singuri postările, şi, inevitabil, patima personală şi sângele aprig se strecoară printre rânduri. Noi le simţim.
Voi trebuie să înţelegeţi dracului, Doamne iarta-mă, că nu faceţi decât să răscoliţi rahatul, când răspundeţi la provocări, care sunt intenţionat aruncate, sau când vă tot înţepaţi reciproc. Care a plecat şi pentru ce a trădat, care a rămas şi la ce s-a expus... Voi să nu credeţi că lumea e tâmpită. La ora la care vorbim, tot Nehoiul ştie cum stau lucrurile, iar voi vă agravaţi imaginea proprie şi pe cea a candidatului, prin comentarii dure, prin mângâierea propriilor pene colorate şi prin dezinformări. Refac atenţionarea: LUMEA NU E IDIOATĂĂĂĂĂ !!!
3. Alegătorii vor un primar şi nişte consilieri care să ofere Nehoiului, ceva mai mult decât o hartă. Atât are oraşul ăsta, o nenorocită de hartă, zgâriată de interese personale şi megalomanie.
(o să revin la descrierea reală a Nehoiului). Alegătorii nu vor să vă audă că vreţi capul lui Moţoc, ci că aveţi următoarele proiecte care au acoperire şi susţinere reală - şi le enumeraţi.
Exemplu: Toţi ştim că apa e infectă la Nehoiu, şi o plătim ca pe ambrozie, deci nu ne mai spuneţi, ca deja o plătim şi ştim. Dacă vreţi o mişcare inteligentă, pentru că doar aşa se poate face, adunaţi semnături de la 1000 de utilizatori şi faceţi un demers la Compania de apă, sau, cu sticluţele în mână, la Protecţia consumatorului şi Inspectoratul pentru sănătate publică,pentru că, dacă mergem separat, ni se spune: nu-ţi convine, te debranşăm. Nici nu au voie să pronunţe fraza asta, deoarece apa e unul dintre cele 4 elemente de importanţă vitală, şi nu te joci cu aroganţa şi cu obrăznicia în faţa cetăţenilor. Ei trebuie sa ne livreze apa POTABILĂ.
La Nehoiu e doar un punct de lucru, care se ocupă de branşamente si de încasat facturi. La Buzau e rezolvarea, dar dati-ne voi solutia pe care noi n-o putem accesa Ăsta e un lucru cu care puteţi să să convingeţi oamenii că nu mai merită Corcodel mandat nou. La fel de bine, putea să facă el demersul ăsta. Noi plătim apă potabilă, dar nu am avut niciodata asa ceva.
4. Lucraţi mult la listele alea de consilieri şi feriţi-vă să faceţi aceleaşi greşeli ca cele ale primarului actual. În ultimul an, presiunea cea mai mare e pe imaginea lui personală. Aici a pierdut nişte scoruri, pe imaginea proprie, si nu în raport cu voi, ceilalţi candidaţi.
Pe la toate colţurile se discută de o dragoste tomnatică, greu de înfrânat, de marea smardoială dintre nevasta en titre şi la famme fatale, despre posibile sarcini în evoluţie... Personal, nu cred că există o femeie atât de tâmpită, încât să facă un copil cu material genetic de la unul de 62 de ani, cu imunitatea zdrenţe. Dar, asta e informaţia zilei în tîrg.
Aşadar, pe româneşte şi fără ocolişuri vă sfătuiesc, evitaţi s-aveţi curve pe liste! Pe alea nu le votează femeile, fraţilor! Din invidie, din ce vreţi voi, dar când le ştie lumea trecutul şi agenda, când sunt înfierate de porecle care fac referire la performanţele lor sexuale, repartizate pe organe ,nu le vrea nici dracu în consiliu. La primar a mai scăpat câte una, băgată printre cele serioase şi cu moralitatea nefracturată ,dar el a fost un motor foarte puternic pentru fiecare partid reprezentat, aşa că le-a băgat printre oameni serioşi, şi a mers vrăjeala, dar nu mai merge. Să nu credeţi voi că un statut profesional sigur le garantează şi o imagine spălată. Scandalurile sexuale şi viaţa-n dragu' lelii, nu aduc voturi.
Toţi ne uităm la Pepe şi la Zăvoranca, cum îşi spală chiloţii pe ecrane, dar nimeni dintre noi nu i-ar vrea într-o primărie, să ne voteze proiecte.
Lăsaţi politica, s-o facă bărbaţii!
Ne-aţi omorât, astă iarnă, cu una de la spital, care s-a trezit peste noapte Măriuca Zaharia sau Ecaterina Teodoroiu, că ce mare element alfa e ea în consiliu, şi ce greutate are votul ei, şi că ce preţ s-a pus pe capul ei! Măi fraţilor, eu v-am mai zis cândva: nu puteţi avea încredere în bugetari, pentru că sunt în ograda piticului (pardon, în campanie trebuie să folosim numele real), si sunt foarte lesne intimidati.
Muream şi mă udam cu apă, ce prezentare de mare Ceghevară avea aia, i se publicase si fotografia, motiv să ne descânte popa de sperietură,ori,dacă se uita Corcodel la ea fără ochelari, sau sufla spre ea, i se suspenda activitatea cerebrală.
5. Aveţi grijă la vedete, la cei pe care credeţi ca i-aţi convins să vi se alăture! O figură importantă din actuala opoziţie a primarului, declară simplu şi cu bun simţ: Eu n-am nimic cu primarul, ba chiar suntem în relaţii, dar a zis că mai bine candidez pe lista ăstora, că la el în listă are obligaţii". Sigur că eu pot să mănânc borş acum, dar peste o lună şi jumătate veţi vedea despre cine e vorba.
6. Uşor cu pianul pe scări, şi la cei care au fost cândva fani Corcodel, sau chiar în echipa lui. Pe unul dintre cele două bloguri, un comentator face obeservatia: cine i-a ciugulit lui Corcodel din palmă, nu se vindecă uşor. Deci, cine a părăsit taraful lui Corcodel, nemaiputând să îndure ilegalităţile lui, să le enumere şi să le facă publice. Nu se poate să nu aibă nişte documente, nişte probe! Doar aşa vă crede lumea, pentru că altfel, toţi vor crede varianta primarului, adică au fost eliminaţi ca incompetenţi, sau ca să-i scape de nişte dosare penale. Ca să aflăm realitatea, probaţi! Aşa prindeţi voturi.
7. Cereţi-vă scuze, umili, unde aţi ofensat, mai ales unde sunt formatori de opinie: popi, profesori, alea-alea... Nu ştiţi ce instrumente de convingere au, si ce tehnici de manipulare a maselor! Lăsaţi patima personală şi replicile tăioase. Dacă vreţi să i-o serviţi unuia să nu se mai ridice de jos, îl prindeţi la înghesuială, singur, fără martori, şi-i dati un cap in gura. Dar, nu pe online, că v-aţi tăiat craca! Cititorii nu vor să vadă ce tupeu aveţi, şi nici cum vă împărţiţi singur dreptatea.
8. Nu vă lamentaţi, nu vă victimizaţi! Fiţi naturali, transmiteţi-ne mesajul de care avem nevoie, care să ne convingă. Online-iştii sunt oameni cu simţul umorului, pamfletari sau aroganţi, cârcotaşi sau chiar hateri, dar, asta este, cu ăştia defilăm!
9.Ideal ar fi să ştergeţi tot ce aţi scris până acum în bloguri, şi să reformataţi. Lumea nu vă va taxa, ci va aprecia că aţi înţeles un pic mai târziu cum e pe web line, dar aţi înţeles, totuşi.
Daţi textul la corectat. Nu e normal să vă folosiţi de cunoştinţele unei învăţătoare sau de cele ale unui jurist citit, ca să vă spună unde aţi greşit, dar, dacă nu sunteţi atenţi ce calamităţi gramaticale creaţi, rugaţi să vă fie corectat textul. Online-iştii nu sunt mircări neapărat, şi nu suportă să vadă catastrofe. Nu există scuza: m-am grăbit. Graba arată altfel. Vă sfătuiesc fără cinism.
10. Eliminaţi de pe blog numele celor care nu au legătură cu programul vostru electoral. Evitaţi combinaţiile nesigure, de nume, acţiuni, situaţii. Eliminaţi sondajele! Mai ales dacă vedeţi că ,după o lună, topul se încăpăţânează să-l dea câştigător pe contracandidatul vostru.
Aceasta a fost prima parte din recomandările pe care vi le pot face. Sunteţi liberi să mă faceţi vraişte pe bloguri, nici nu ştiţi cât aţi pierde, atât timp, cât şi capital. Numele meu nu e important în miza voastră. Şi n-am făcut-o cu rea intenţie. Vă ajut să călcaţi pe teren stabil, în lumea online-lui. Poate vă pricepeţi la politică, la afaceri, la multe altele, dar aici, n-aveţi experienţă. Cu docilitate, vă veţi putea descurca.
Cel mai important lucru , l-am lăsat la urmă. Comentariile reprezintă cel mai toxic element. Dacă vă încăpăţânaţi să le permiteţi, ele vor fi bomboane otrăvite la care nu aveţi întotdeauna antidot, şi vă scăpaţi să greşiţi. Dacă nu le permiteţi, vor fi publicate la ceilalţi pe blog, pe principiul : ba pe-a mă-tii.
La mine nu se permit comentarii, pentru că nu fac sindicat aici, şi nici forum.
Frustraţii care nu s-au făcut niciodată auziţi, sau al căror cuvânt n-a purtat vreodată semnătura lor, cei care au completat toată viaţa integrame pe veceu şi cei care n-ar avea grai să scoată o vorbă într-un context serios, se folosesc de căsuţa pentru comentarii, şi strică o discuţie interactivă construită foarte bine.
Este foarte bine să existe idei contradictorii, căci opoziţia creează armonia , dar ,dacă se trezesc vorbind toate fufele care au plictisit ibricele de cafea pe la poartă, e mai bine să evitaţi.
Nu uitaţi nici în somn: orice nume pomenit aiurea la voi pe blog, sau comentariu care duce către alt interes decât cel al ALEGERILOR, vă vor fura din voturi, pentru ca se distrage atentia.
Ne revedem mâine, pentru o nouă şedinţă de POLITICĂ LA SCARA BLO(G)ULUI.
Noi suntem alegătorii. Vă sprijinim sau vă sanctionăm; cu pamflete, caterinci, iar la final cu ştampila.