uşa de la intrare

marți, 8 februarie 2011

Campania: Să ne sfidăm discopatiile !

Şi să ne mai relaxăm un pic! Marţea e o zi numa' bună ,pentru aşa ceva!
Ce facem când vremea nu este tocmai potrivită pentru mişcarea în aer liber?
Curăţăm cartofi? Nu!
Călcăm rufe? Nu!
Lustruim prin baie? Nici atât!
Şi, să stabilim ce înseamnă vreme nepotrivită pentru mişcare în aer liber: vremea asta, primavaratică şi caldă, nu e bună!!! E vehiculantă de viruşi ( n-o să mă determinaţi niciodată să folosesc pluralul "virusuri", aşa cum n-o să scriu vreodată "într-o" fără cratimă, sau "nici o" , împreunat). De aia nu mai pot eu de ce a stabilit Academia, într-un moment de inspiraţie derivat din prune fermentate!
Deci, e vreme cu soare, şi stăm în casă.Dăm un Google search pe fiţe de fitness, şi alegem Zumba!!!
Nu alegeţi Pilates, nu e pentru femei temperamentale!!! Pentru asta ai nevoie de mult calm şi relaxare în poziţii statice, te mişti în reluare, parcă eşti la QiGong... nu merge!
Alegeţi Zumba, ne e oarecum cunoscută, multora, dar în varianta executată de bărbaţi, când îi scăpăm pe scenă la vreo nuntă, după cinci ţuici, iar ei vor să arate tuturor, ce graţioşi sunt la dans. Şi, cu cât se aplaudă mai tare şi se râde în sală, cu atât se învârtoşează mai cu spor!
Deci, Zumba e un fel de dans aerobic fitness, nu faci altceva decât să te relaxezi la maximum, dansând, şi, în acelaşi timp să-ţi lucrezi fizicul!
Ăsta e dezavantajul femeilor din provincie: nu beneficiază de săli de fitness şi aerobic şi Zumba, şi automat, de aceea sunt mai încruntate şi mai prost-dispuse, când le întâlneşti pe stradă. Păcat, femeile au nevoie să se relaxeze, în felul lor, în spiritul lor, ludic, să râdă, eventual, una de alta, ca în fiecare clipă, dar, din asta să se antreneze în ceva util şi mai ales, plăcut.
Am urmărit nişte demonstraţii de Zumba, e drept că nu e voie, pentru vertebrele mele supărate, să interpretez mişcări prea curajoase, dar...începutul e greu(ca în viaţă), căci, după ce ai articulaţiile încălzite şi bagi nişte stretching pe muşchi, eşti mai ceva ca Maia Pliseţkaia (care atingea scena doar când avea ea chef, în rest , zbura!)
Am găsit pe You Tube nişte clipuri cu Zumba, sunt destule, dar am leşinat de râs la unul, deşi nu e frumos să reacţionez aşa, dar, ce să fac, sunt câteodată, acelaşi copil care punea piuneze pe scaun, la profesori, sau care tăia cu bomfaierul picioarele scaunului...
Priviţi-o pe doamna cea grasă, din spate, cu tricou negru! E antitalent, dar perseverează! De aia nu mai poate ea, că nu arată ca cele din faţă! Insistenţa cu care exersează, e lege! Iar aia subţirică, în tricou verzui, parcă are în ea trei tenii gata să iasă! Daţi play pe titlul din fereastră să urmăriţi direct pe You Tube, ca să aveţi imaginea completă

Zumba se face pe orice fel de muzica, chiar şi pe cea difuzată la tarafteve sau favorit, nu-i problema,poate chiar ar fi cool să mixezi pe Nea' Benny Sinulescu, dar văd că e fiţă pe "We no speak americano", sau Poker Face.

Pentru cei avansaţi, sculă de dans ar fi pe MC Hammer, cine nu-şi mai aminteşte ce nebunie a făcut cu "Can't touch this!" la premiile Grammy, în '91 !
Fetelor, dacă nu aveţi demaraj, să ştiţi că nu porniţi la cheie! Şi nici cu două sârme, ca la Dacie! Porniţi cu o cinzeacă, şi pun pariu că vă mai opriţi la sfârşitul CD-ului!
Distracţie maximă!