uşa de la intrare

marți, 22 februarie 2011

Nacked sledging, pentru răceală şi gripă


Pentru răceală şi gripă, s-au înregistrat cele mai multe remedii. Nici unul nu e bun! Împachetarea în scutece cu alcool, de care am beneficiat toţi, în copilărie, s-a dovedit că e contraindicată, deoarece alcoolul ridică febra rapid, şi trecem la temperatura de avarie.
Ceaiurile sunt, aşa, de hidratare, mai mult cosmetice. Paracetamolul, fiţele de Fervex şi Coldrex şi Humex şi Mumex, şi alte ex-uri, ţin de placebo şi atât; antibioticele sunt interzise, pe buna dreptate, ridichea neagră cu miere e...bleahh, tincturile şi poţiunile şi siroapele , o aglomerare de sticluţe inutile şi ineficiente în dulăpiorul cu medicamente...
Pe scurt, poţi să-ţi administrezi pilule, şi cu "p" mic, şi cu "P" mare, căci, până nu-şi face guturaiul, damblaua, o săptămână cu ferăstraie care-ţi taie capul, nasul cât pătlăgica şi vocea de reptomit, nu trece !
Au stat nemţii, au cugetat, că la ei e tradiţie în filosofie, şi au zis:
Achtung, mein herren und damen! Din acest aine klainen moment, am demitizat noi înşine celebra Aspirin Bayer, ba chiar o bagatelizăm, pentru că am găsit aine metoden de fentat gripen!
Săniuşul în pielea goală!
Nici nu prea aveau ce dracu să mai inventeze, că maşinile bune le-au inventat, tehnologie, platinum premium... Ei nu prea fac studii ca americanii, care descoperă tot timpul câte ceva, ba că Biblia e un fake, ba că sexul oral e mai periculos decât fumatul... Acuma, să fim serioşi, ăştia de la Universitatea din Ohio, cre că sunt abstineţi sau onanişti, sau ceva... sau n-au efectuat studiul pe cine trebuia. Păi, cum să spui europencelor, să se lase de sex oral, că e pericol de orofaringo... dracu ştie cum îi zice la afecţiunea aia! Păi, măi, americanilor, nu reuşesc ele gagicile să se lase de fumat, dar să.... Nu! E clar, preferă cancerul!
Iar nemţii, se distrează.
Au plecat unchieşii, cu baboaştele lor, pe pârtie, neamule, şi-au lepădat ludovicii şi gogoşarii de pă ei, şi s-au aruncat voiniceşte pe sănii, la vale,cu cucul gol, prin zăpada purificatoare.
Nuuu, nu sunt de la Misa, căci ei recunosc terapia cu bere, şi o păstrează cu sfinţenie, iar denumirea pişvaser e dată sancţionator pentru băuturile cu gust de pipi, deci nu-s din filmul ăla!
Sunt doar nişte domni, care au avut neşansa sa fie programaţi genetic , astfel încât să aibă un mecanicism de tip orologiu, să fie automatisti, să-şi împartă ziua şi viaţa în segmente riguroase. Din acest crunt motiv, când ajung la pensie, şi nu mai au program...german (căci nu are sinonime, sintagma asta, e definiţie universala pentru disciplina şi administrarea muncii), bătrâneii o cam iau prin mirişte. Creierul nu li se poate relaxa aşa, cu una cu două, şi atunci apar nişte minunăţii în viaţa lor!
Şi se duc să facă baie în zăpadă, nu contează că, la plecare, nu-şi mai găsesc toată anatomia externă, unele formaţiuni resorbindu-se, în interior. (cred că e cam pleonasm, ăsta, dar îl las, pentru efect)
Mă, tatailor şi mamailor! Cum nu ştie ea Udrea, să facă turism din ţăcăneala unora! Toată lumea se gândeşte la chestii tipice şi normale. Păi, ar trebui promovată legenda cu Zăpada Zânelor, cea necălcată de picior de om vreodată, care se găseşte pe păşunile alpine cele mai de lângă nori, şi care, topită, îţi dă tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte... şi ce de legende de trilu-lilu mai avem noi! Ce forfoteala naibii ar fi prin zăpada asta a zânelor, daca le-aţi trimite nişte pliante!
Adică, ei se promovează mişto, zăngănindu-şi...clopoţeii prin zăpadă, să vadă lumea şi să dea năvală, şi noi facem gondole pentru romantici incurabili!
Şi ne tratăm cu sirop de pătlagină. Trist popor, triste remedii!