
Acum, să ne înţelegem pe registrul toamnei, ceea ce numesc eu toamnă, e octombrie, clar şi obligatoriu. Si e pasajul acela de tranzit de la verde la roşu, în lumea vegetală!
Am avut norocul să prind două zile de octombrie splendide, tocmai când erau programate nişte călătorii, excursii de-alea de o zi, ca la pionieri.
Oricum, traseul spre Braşov, printre munţi, de la Siriu până la Sita, e motiv de sinucidere în masă pentru pictori, dacă s-ar încumeta să pună pe pânză decorul. Mai degrabă nimeresc nuanţele jarului şi ale focului, decât pe cele ale pădurii! Dar să vedeţi pădurile Harghitei şi ale Covasnei, cum arată ele toamna! Am eu ce am cu partea asta de ţară, dar, deh, mă trage aţa, plus că mă simt bine printre oamenii locurilor. La lacul Sfâ


pădurii. Sunt arbori seculari, care au coroane interferente la nivel ceva mai înalt, şi se formează
un fel de cupolă.
Lăsăm Sfânta Ana, de Tuşnad nu vreau să amintesc, că e tot o ruină p-acolo, mi-am luat însă un portbagaj de Kurtos Kallacs (nu cumpăraţi de la magazin, ci de la porţile oamenilor, ăia sunt făcuţi cu făină, cu lapte şi cu ouă, nu cu numere de cod).
Despre popasurile de p-acolo, din secuime, v-am mai spus eu. Acum trebuie să vă povestesc de o păstrăvărie de mare angajament, care este amplasată cam la 25-30 de km dincolo de Braşov, pe DN-13 (E60), spre Târgu Mureş, un pic până în Pădurea Bogăţii. Păstrăvăria
Fac ăia o ciorbă-gulaş picantă, de crap, de mori încet şi cu regrete! Felul doi se prezintă sub zeci de feluri, noi am cerut nişte păstrăv pe pat de spa
Altă locaţie de mâncat pe brânci, ar fi exact în buricul Braşovului, Piaţa Sfatului, vizavi de sediul organizaţiei PSD, care e un reper vizibil, scrie cu litere cât ligheanul.
Restaurantul se numeşte Bella Muzica, e la pachet cu hotel cu tot, am intrat prin recepţia lui, ca să ajungem la subsol unde e restaurantul, deşi ar fi şi o intrare prin gang, în exterior. Ştiţi că la Braşov, orice trece printr-un gang! Dar e jos pălăria tot Braşovul!!! La ei nu e nevoie

Deci restaurantul Bella Muzica e cu specific mexican, e un fel de catacombă tunel, foarte ingenios amenajat, se păstrează structura de zid din care a fost construit - cărămidă aparentă, cum numai neamţul a ştiut să construiască; arcuri şi bolte din cărămidă.
Nota zece , în primul rând pentru toaletă! În viaţa mea n-am văzut atâta curăţenie! Mirosea ca în magazinul de parfumuri, totul era pe senzori, nu trebuia să atingi nimic. Si cum spuneam, specific mexican. Nu e fundal sonor de gen, dimpotrivă, te întreabă dacă ai preferinţe muzicale, poţi alege muzica din meniu. Primirea cu nachos şi un fel de zacuscă pic

Am ieşit la promenadă pe Republicii, o vreme superbă, cu soare, îmi lipseau chilienii sau peruanii ăia care cântau odată El Condor Passa la instrumente tradiţionale, acum erau nişte ciudaţi care lălăiau ceva... Şi-l văd brusc, pe Marius Iacob, procurorul şef de la Parchetul de pe lângă ICCJ. Eu am o slăbiciune pentru el, pentru că nu e ceea ce pare. Majoritatea îl consideră plopist şi şmecher, sau pe lângă dosare. Aşa vrea el să lase impresia. În realitate, chiar comparativ cu felul în care apare pe ecran, e un tip sigur pe el, pe vorbă, pe ton, nu are deloc prune în gură, e chiar bine îmbrăcat şi are o siguranţă de sine care se vede de după colţul străzii. Am râs să ne tăvălim pe jos, că eu mi-am tras cu un deget, ochelarii, şi zic:
- Uite-l pe Marius Iacob!
- Cine dracu e Marius Iacob?
- Ăsta, din grupul de patru. Cum cine e Marius Iacob? Procurorul, ăla de răscolea după Elodia... ăla cu asistenta de la Giuleşti...
- Aşa, deci a apărut la televiziunea de garsonieră?
- El apare unde ţi-e lumea mai dragă, chiar şi la uşă! Mie îmi place tipul ăsta!
-Ia-l acasă!
- Nu pot, e alocat, dar mă enervează că era în grup, că m-aş fi băgat în seamă, măcar de săru-mâna, domnu procuror, cu cine faceti banking?
Ia uite unde am ajuns, de la toamnă şi de la meniuri din restaurante! Păăăi, ţin de relaxare astea, şi îmi dau o stare foarte naturală, care îmi permite să stau la taclale cu procurorii pe uliţă! Pentru că e clar, am băut tequilla aia de la restaurant! Şi e vremea deliberării! Mi-a plăcut mult mai mult meniul de la păstrăvărie, pentru că e mai în elementele mele primare. Decorul, ambientul mi-au plăcut la Bella Muzica. Îl recomand romanticilor!