uşa de la intrare

luni, 28 mai 2012

Politică la scara blogului - ziua a 15a Avanti popolo, alla riscossa

Hai, că majoritatea cititorilor mei sunteţi foşti pionieri şi aţi cântat prin tabără "A rim-jim-jim" şi "Avanti popolo". Nu suntem generaţia Genius, suntem "Led Zep" şi "E scris pe Tricolor, Unire!"
Să vă dau o veste tristă: nu prindem trofeul "Râsul curcilor", la locale.
Doamne, şi cât ne-am străduit să intrăm măcar cu două partide, în preselecţie! Dar, întotdeauna, oraşele mari ne-au luat jarul de pe turtă.
La Braşov e competiţie dură; o tripletă de candidaţi care se completează de minune, să le dea Dumnezeu noroc la toţi, că ies flăcări din echipa lor!
Aristotel - Ţucunel - Pomană
Au orientări diferite, dar fiecare dintre ei vine cu câte o vibraţie specială în sufletul stimatului cetăţean:
Aristotel este fondatorul ştiinţei politice
Ţucunel e mai pe sentiment, ţi se înfăţişează familiar, cu un diminutiv intim. Cum ar fi să-l cheme şi pe unul dintre candidaţii noştri, Bumţi? Sau Ţonc? Ei, vedeţi că sună altfel?
Mult succes, domnu' Ţucunel, aveţi şanse!
Domnul Pomană... păi, ce vreţi băi, slogan mai în subsidiar ca ăsta? Nu, nu e subliminal, mai citiţi definiţia subliminalului, am văzut că unii abuzaţi de termen.
Ce mai vreţi în plus? Vine omul în faţa voastră şi zice: Pomană pentru toţi! Schimbarea înseamnă Pomană!
Râdeţi, dar are un avantaj net în faţa celorlalţi, care nu pot folosi termenul în slogan.
Aşaaaa, ce ziceam oare de candidatul nostru la primărie, din partea verzilor? Că n-are poză şi slogan? Pardon, s-a modificat modificarea. Are de toate.
Doamna Mareana Delabuzău e răzbunată. Sper că vi s-au mai depărtat anionii negativi de catod, madame! E păcat să vă compromiteţi frumuseţea din cauză de nişte
hormoni care o iau razna prin baia de elctroliză!
Măi băiatule, eşti meserie, jur!

Cum ai avut tu sânge în instalaţie, să pui în Nehoiu un afiş pe care să scrii: Ajunge cu murdăriile! Să terminăm cu uscăturile! Verde pentru Nehoiu! Io mă mir că mai trăieşti, la ora asta! Cum să pui lângă poza primarului un astfel de îndemn, frate?
Bine, s-ar putea să scapi numa' cu nişte fracturi în
lemn verde, că tot e verdele, simbolul tău. Oleac' de surpriză vine şi de la afişul domnului Bîgiu, care e pereche cu cel al primarului , si , uitandu-se spre el , domnul Bîgiu ne invită, de asemenea, la schimbare. Respectăm şi ne conformăm!
Duminică au defilat iar, PSD, PDL şi.... ŞOC!!! Ai lu' dom' Dănuţ Oteve!
Încep să-mi schimb, în bine, impresia despre PPDD. Sunt singurii care au încurajat minorităţile. Aveau reprezentare de pe la vecinii din Calvini.Erau prezenti si toţi membrii de pe lista de consilieri...
Un singur comentariu am de făcut, pe care mi-l asum şi vine din partea tuturor celor care i-au auzit pe otevisti scandând pe drum:
Vă permiteţi o aroganţă uriaşă, şi zic aroganţă, chiar dacă situaţia îmi permite să zic nesimţire:
Nu puteţi să strigaţi: "Jos ciocoii", nici dacă vă referiţi la PSD, nici daca e vorba de PDL, voi, cei care aţi stat cu "jucăria" în mână toată viaţa şi n-aţi avut ore pe o carte de muncă, nici cât a avut trenul de Lehliu întârziere, da?
Nu puteţi să frecaţi menta sau , care ce-aţi mai frecat şi să veniţi cu pretenţia să plece ciocoiul de Lungu din Nehoiu, pentru că Lungu virează impozit către bugetul local, anual, cât nu valoraţi voi toţi, cu case, magazii şi acareturi, pentru că el are salariaţi cărora le asigură traiul, prin salariu. El PRODUCE, intelegeti?La fel şi Stoichiţa. Nu puteţi să-i spuneţi lui că e ciocoi, câtă vreme şi el contribuie la ajutorul ăla pe care-l primiţi voi, fiindcă vă pute munca. Pana una-alta, nici Lungu si nici Stoichita nu si-au facut case si avere din bugetul public al orasului.
Cand au trecut strigand, trebuia sa fi reactionat toti ca un pensionar care se odihnea pe canapea şi care a strigat , cu câtă voce a avut:
***biiiip*** (nu se poate reproduce), că vouă nu v-a sunat fabrica în fiecare dimineaţă la 6, vreme de 35 de ani din viaţă! Veniţi voi să răcniţi de ciocoi, care v-a plăcut munca cum i-a plăcut măgarului panta!
Nu avem nici o problemă că existaţi, sau că doriţi să candidaţi. E legitim dreptul vostru, dar nu strigaţi la cei care muncesc.
...
Să nu încheiem până nu facem recepţia parcului pentru copii "Supravieţuitorii" din Chirleşti.
N-am ştiut că există aşa ceva la Nehoiu (vedeti pozele pe pagina PSD, atasez linkuri la sf. articlolului). Mă tem că nu e fotoshop , dar trebuie să fac un drum până acolo, că tot nu-mi vine să cred că cineva a fost atât de dus cu cercul, încât să pună leagăne şi tobogan lângă calea ferată, neîngrădite, neasigurate. Îmi vine în minte filmul ăla cu Bruce Willis, în care copilul autist aleargă înaintea trenului, ca să-l îmbrăţişeze.
Fraţilor, da' voi, oamenii ăia din Chirleşti, nu puteţi să veniţi la primărie să-l întrebaţi pe primar ce înseamnă mizeria aia? Poate are domnu' arhitect vreo viziune vizuină, dar poate are şi dureri când creează aşa ceva. Scuteşte-l , domnu' primar, pe acest Gaudi al oraşului, dă-i să proiecteze nişte căsuţe pentru rândunici, ceva să-l relaxeze pe om.
Parcul de copii din spatele blocurilor, l-aţi văzut? Îl vedeţi tot la PSDisti pe blog. Deci, noi, toţi nehoienii suntem nişte fraieri. În 3 zile a înfipt primăria în iarbă nişte chestii metalice, fără să pregătească terenul, fără să delimiteze locul... În loc să amenajeze cu un gard viu, din tuia, din ce dracu o mai fi, să toarne întâi pat de nisip, de agregat mărunt, să-l taseze, vine cu 3 fiare şi le înfige în pământul ud, ca să se joace copiii. E o idioţenie care îţi agresează retina.
Primarul are un obicei greţos: din când în când , îi scoate pe toţi şefii de servicii, în special pe cei cu studii, să taie lemne în curtea primăriei sau să sape şanţuri.
Nu se poate dezbăra de ancestral, indiferent cât se chinuie ca să pară un domn educat. Aşa înveseleşte el putorile care nu vor să muncească. Râd toate hoiturile de pe margine: Ete mă, i-a scos dom primar p-ăştia să muncească, să nu mai stea cu curu' pă scaun!
Zilele trecute, unul dintre ingineri, un băiat tânăr şi simţit, salariat al primăriei, săpa la şanţul din rahatul de parc pentru copii. Nişte drojdieri nesimţiţi râdeau de pe margine. Arhitectul lu' peşte agita o agendă. Rânjea, plin de importanta. Un jenibil. Mi-a fost milă de inginerul ăla, voiam să-l fotografiez şi să vi-l arăt, dar se simtea si-asa destul de stanjenit.
De-aia nu merge nimic, pentru că inginerul sapă şanţuri, profesorul taie lemne la topor, iar lipitorile şi paraşutele vin la casierie să-şi ridice ajutoarele.
Mai bine lăsaţi-ne dracului să stăm fără kitschuri în talmeş-balmeşul ăsta de oraş, fiindcă ne trebuie 10 arhitecţi, care, mai întîi să se mire, apoi să încerce să ne scoată în vreo 25 de ani, ceva din tarapanaua asta de oraş!
Luaţi o pauză, mergeţi la curve, beţi un vin bun şi nu mai construiţi nimic, e mai bine aşa!
V-am zis de programele de guvernare locala, prezentate de partide? Citiţi-le, fraţilor, nu le mai aruncaţi la veceul din curte, că vă dăunează la hemoroizi! Citiţi-le cu atenţie, că vă treziţi după patru mandate că sunt identice, prin autoplagiere din 4 in 4 ani. Vedeţi că le-au publicat candidatii cu bloguri, şi PSD şi PDL.
Domnu Manea, e a doua oară când vă apare poza la mine pe blog şi n-aţi trimis micii ăia! Şi n-am zis de rău, ba chiar apreciez că şi dvs. vreţi să înceapă schimbarea la Nehoiu!
linkuri:
Nehoiu PSD
Viitorul nostru, Nehoiu
Link