uşa de la intrare

joi, 3 mai 2012

Politică la scara blogului - ziua a 5-a. Izbăvirea noastră e / Domnu' Dan şi Oteve

Atenţiune, popor alegător!
S-au afişat listele conţinând candidaţii la funcţiile de primar şi consilier local, pentru oraşul nostru.
O să discutăm listele pe rând şi mai precizăm o dată (pentru cei doi candidabili care s-au inflamat dpdv juridic şi mediatic), că listele sunt publice, afişate la loc public, în scopul aducerii la cunoştinţă şi consultării lor de către electorat, drept urmare nu mai plictisiţi primarul cu solicitări de genul: "Domnu' Primar (ei vorbesc cu P mare, că-s reverenţioşi), opriţi-o pe nesimţita aia, să i se închidă blogul, că dacă nu, o punem noi la punct!".
Aţi vrut funcţii publice? Vreţi voi să ţineţi frâiele oraşului ăsta şi să iniţiaţi proiecte de hotărâri? Vreţi voi să dispuneţi de soarta angajaţilor din primărie, şi vreţi să angajaţi contracte de lucrări publice, când voi aţi plictisit rubrica "fără profesie" şi "fără ocupaţie", din lista de candidaturi?
Ei, dară, pretenaşi, staţi drepţi în faţa noastră, în campanie, pentru că avem dreptul, dacă nu cumva şi obligaţia, să vă apreciem după bunul plac.
Să zicem că, pentru început, nu ne interesează dosarele penale, cazierele, viaţa personală, deci nu veţi citi pe blogul ăsta nimic incriminator din viaţa voastră privată, intimă. Numa' nu săriţi calul.Apropo, niciodată nu m-am dumirit, de ce e nevoie de cazier ca să conduci un Tico, dar , pentru o functie publica, nu ai nevoie. În fine, nu ne agăţăm de intimităţi, dar, parametrii publici trebuie precizaţi, pentru că vreţi mandat. Eu sunt alegător, nu vreau nici un mandat, am o profesie, desfăşor o activitate publică pe care o şterg de praf de 22 ani încercând s-o prezerv măcar, de ignoranţa celor care aţi trecut plutaşi prin consiliu şi habar n-aţi avut ce paliere culturale are oraşul ăsta, habar n-aţi avut unde e amplasata biblioteca, iar care aţi avut habar, n-aţi avut curaj să respiraţi, măcar. De fiecare dată v-am acordat votul, unora sau altora, şi aţi plimbat ursul de lanţ prin consiliu, în ceea ce priveşte cultura. Ajungem şi la scadenţa mandatului ăsta, acum vreau să încep cu un partid "new entry" în politică, dar, mai ales, vreau să vă relaxaţi şi să nu mai luaţi lucrurile atât de personal, pentru că, dacă voiam să vă arăt lumii , pe unele, cum staţi cu ruşinea desfăcută-n drum şi cerşiţi bani, prin mailuri si sms-uri siropolente, de la domni generoşi, ca să aveţi de-un pom de Crăciun,s-au dus dracului voturile! Sau, care trimiteai mailuri cu texte ...esoterice. Staţi cuminţi, nu vă treziţi ca mă-sa Elodiei, că le-a spart Cioacă, corespondenţa! Le-am salvat cu acordul destinatarului. Să ne simtem bine, deci, şi un cântecel frumos să cântăm:. Il dam incet şi citim mai departe.

Vedeţi cum o frumoasă melodie schimbă starea de spirit?
Vorbim, aşadar, despre PPDD, să trăţi domnu' Dănuţ, să veniţi şi la Nehoiu, dar să ştiţi că nu e frumos că aţi zis de ţara mea că "e fără dinţi în gură", că nici dvs. nu sunteţi deloc prieten cu stomatologul!
Ca să nu fiu acuzată că bat câmpii, aveţi aici site-ul oficial al PPDD, cu platformă, cu ideologie, cu program, cu statut. Le-am citit şi le mai ştim de la oteve. Aproape m-aţi şi convins că într-o bună zi, ţara asta, statul ăsta român, vor avea un tribunal al poporului, şi oamenii de rând vor face legea. Ghiolbanul va da cu pumnul în masă.Legislativ şi jurisdicţie vor fi doi termeni care nu-şi vor mai găsi locul nici măcar în dicţionare. Domnu' Dănuţ, măcar pentru atâta lucru trebuia să fiţi închis! Dacă aţi avut voie să elucubraţi la Oteve Garsoniera despre astfel de chestiuni, cu jurişti lângă dvs, toţi - unul şi unul, rătăcind prin Constituţie şi Coduri Civile şi Penale, în faţa mea, ca alegător, nu puteţi veni cu mitomaniacomegalomanii din astea. Este curios însă, cum aţi convins dvs. la mine în oraş, nişte oameni devotaţi primarului, gen : " penelişti până la moarte, şi dincolo de ea", să treacă peste noapte la PPDD, izgonindu-i pe cei care înfiinţaseră filiala. Adică, miercuri seara, la ceas de vârcolaci , în Săptămâna Luminată, erau penelişti, ieşeau din primărie , în frunte cu preşedintele de partid şi cu primarul, iar joi erau deja la dvs în PPDD. Bravo, domnu' Dănuţ, aţi reuşit ceea ce şi lui Dumnezeu îi era imposibil. Am citit, tot la dvs pe saitul oficial, că visul cel crâncen pe care îl aveţi este să terminaţi cu ciocoii din toată ţara. Citat din Dan Diaconescu :"
Ciocoii sunt problema, iar noi suntem soluţia!. Voi deveni un Vlad Țepeş – varianta 2012, având alături o echipă de elită, pregătită să salveze țara din mâinile ciocoilor care o distrug, sistematic, de 22 de ani încoace"
Am şi eu o întrebare, dacă nu vă supăraţi:
Nu vreţi să participaţi la o mare adunare electorală PPDD la Nehoiu, şi să ascultăm cum, din sute de piepturi de nehoieni destoinici, se strigă sloganul: "afară cu ciocoiul din primărie"? Pe cuvânt, eu v-aş ruga din suflet să veniţi, poate vă sun diseară la oteve, iau eu numărul de la o vecină care e fană de-a dvs.
Că mie mi-ar plăcea să văd echipa de campanie a PPDD cum strigă să plece Corcodel din primărie. I-aş vota chiar, jur! Mai ales că aţi prins sediu de partid în clădire cu primăria. Sunteţi de vis, domnu Dănuţ!
Atâta numa' aţi greşit, că aţi stricat o frumoasă poveste de dragoste înfiripată , izgonindu-l pe domnul care a iniţiat PPDD la Nehoiu. Aveţi pe conştiinţă două inimi frânte.
Pe de altă parte, uite-aşa se întoarce roata, că fata rămasă cu valiza pe peron, stricase o familie frumoasă. Răzbunarea familiei a picat ca un trăznet. Vezi, fetele? Să nu mai scuturaţi coada ca găina în praf, că bociţi în batistă. Aşa vă trebuie!
Deci, să prezentăm lista de candidaţi PPDD la Nehoiu, şi să facem nişte precizări care se cuvin, din respect pentru alegători şi - n-o să vă vină să credeţi- din respect pentru cei de pe liste, care şi-au creat singuri un deserviciu.




































Ce observăm noi, în aceste frumoase liste? Citiţi-le cu atenţie!
Să nu ziceţi c-aţi găsit 3 persoane la aceeaşi adresă! Sunt din aceeaşi familie, dar nu asta contează.
Eu am obiceiul să citesc revistele si pliantele, de la coadă la cap.
Deci, la poziţia 22 avem o doamnă, IONESCU GABRIELA, cam de vârsta mea, care, trecem peste faptul că n-are ocupaţie, căci de vină poate fi sistemul economic, dar... nu are profesie.
Sa vă întreb, stimată doamnă, de ce nu aveţi profesie, căci, pe vremea lu' Ceaşcă aţi terminat şcoala, şi aţi fost obligată să absolviţi măcar o şcoală de meserii.
La poziţia 20, un tânăr de 24 de ani, n-are nici el profesie.
CEPOIU ANGELA n-are profesie.
VÂLCU CIPRIAN este casnic şi el, fara profesie; alt tânăr care promite.
Nea GICĂ STANCIU, o fi, omul, pensionar, la vârsta asta,dar nu poţi să faci mişto de el şi să zici că e casnic, sau fără profesie, pentru că a avut o profesie, probabil
Sunt vreo cativa din Coastă, de peste gârlă. Dl. ENE, de exemplu, a fost şofer pe autobuz o viaţă întreagă, a transportat muncitorii Barajului atâţia ani, de ce e jenant să îşi asume profesia? Viaţa călătorilor a depins de el.
Ca să sintetizăm, PPDD vine cu peste jumătate din listă, compusă din oameni fără nici o ocupaţie şi fără profesii?
Le-a spus cineva că e fals în declaraţii, ei dând declaraţie pe propria răspundere că datele din listă sunt reale?
Iar bărbaţilor li s-a pus eticheta socio-profesională de CASNIC?
Cât de bărbat trebuie să te simţi, când scrie în dreptul tău că eşti casnic!
Special l-am lăsat la urmă pe preşedintele PPDD Nehoiu, pe domnul care doreşte să ia locul ciocoiului, NICHIFOROIU ALEXANDRU IGOR.
V-am votat în mandatul trecut, stimate domn, pe lista de consilieri. V-a votat lumea pentru că profesia dvs. este ÎNVĂŢĂTOR, poate cea mai frumoasă profesie din lume. Sunteţi formator de caractere, de modele, pregătiţi copiii pentru impactul lor cu mediul social şi profesional. Înţeleg că sunteţi un învăţător bun.
De ce vă ruşinaţi cu profesia asta, şi treceţi în dreptul dvs că nu aveţi nicio profesie? Cât de tare v-a amărât meseria de învăţător, de v-aţi negat-o, doar ca să dea bine lista de partid? Şi Iisus a fost Învăţător, să ştiţi, şi se înfiora şi cel care îl striga astfel, şi El, Cel strigat.
Să zicem că nu vă cunoaştem, noi, pe niciunul dintre cei de pe lista PPDD.
Cum să veniţi în faţa cetăţenilor cu o listă plină de oameni fără profesii şi fără ocupaţii? V-aţi gândit, probabil, şi nu voi, cât piticul, că poate nu vă cunoaşte lumea. La Nehoiu???? La Nehoiu ţi se duce vestea ca de popă tuns.
Şi ce doriţi să faceţi pentru acest oraş, cu ce background veniţi? Cum ne veţi face dimineţile mai violet?
Cum să reprezentaţi voi interesele unor oameni care fac dracului ceva pentru economia ţării ăsteia?
Din listă reiese că nu aveţi venituri, dacă sunteţi fără profesii, fără ocupaţii. Deci, vreţi să stabiliţi voi bugetul Nehoiului, dar vreţi să vă întreţină statul.
Nu vă obligă nimeni să munciţi, nu vă obligă nimeni să mişcaţi un deget, dar nu puteţi să aveţi impertinenţa să HOTĂRÂŢI soarta Nehoiului!
Funcţia publică e pentru oameni cu şcoală şi cu resurse intelectuale, chiar dacă legiuitorul a lăsat posibilitate şi unora precum clona lui Mocanu, să candideze. Diferenţa dintre a avea voie şi a insista pentru o funcţie este dată de bunul simţ.
Ne vedem mâine, aici ,la scara blogului.
M-aş bucura dacă aţi dori să-mi spargeţi geamurile şi ţiglele de pe casă, instigaţi de cineva, căci tocmai ce eram geloasă pe vecini că-şi renovează acoperişurile. Nu mi-ar strica o pleaşcă de la pitic.